Äntligen ska det byggas på Lusthusbacken i Piteå

Grönbo kommer under våren 2015 att starta sitt första projekt: två ekologiska och energisnåla flerfamiljshus på Lusthusbacken i Piteå. Bygglov är inlämnat och om allt går enligt planerna kommer byggnationer igång under våren. Det innebär att de första hyresgästerna kan flytta in före julen 2015.

De tre intressenterna i Grönbo AB: hustillverkarna Stenbackens i Hortlax och Glommershus i Glommersträsk samt investeringsbolaget Polarrenen i Älvsbyn står bakom projektet. I etapp 1 ingår två flerfamiljshus som byggs i två våningar med sammanlagt tolv lägenheter, två fyror, sex treor och fyra tvåor.

Stor potential

– Vi ser en enorm potential, säger Mattias Henriksson, vd på Stenbackens i Hortlax. Slår projektet väl ut finns det planer på ytterligare två hyreshus i framtiden.

Hälsosamt och hållbart är två ledord och enligt Mattias är det nu dags att byggbranschen tar sitt ansvar och ser behovet att bygga ekologiskt med en ekonomisk långsiktighet.

Sunt boende

-Detta ingår också enligt byggkraven i förutsättningarna för boendet på Lusthusbacken, något som gjort det trögt för tidigare intressenter att komma igång. Vi ser dock stora möjligheter och tror att hyresgästerna kommer att anse det allt viktigare att kunna bo i hus byggda av sunda material och där man sparar på våra gemensamma resurser.

 

För mer information kontakta: 

Mattias Henriksson
070-615 55 52
mattias@gronbo.com