Platschef och 3D-ritare sökes

Grönbo rekryterar!

Just nu söker vi en platschef och en 3D-ritare. Rekryteringarna sker i samarbete med Wikan personal, varmt välkommen med din ansökan. (OBS. Kort ansökningstid och löpande urval).

Platschef - läs mer och ansök här

3D-ritare - läs mer och ansök här

Om Grönbo
Grönbo producerar ekologiska byggnader, tillverkade av naturliga byggmaterial. Det egenutvecklade byggsystemet klarar bl.a. flerbostadshus upp till åtta våningar, hallar, kontor och hotell. Komponenterna tillverkas i vår fabrik Ecopart i Bjurträsk, Norsjö. Grönbo jobbar med 5d-projektering, vilket innebär att en 3d-modell kopplas ihop med kalkyl och tidplan. På detta sätt samlar vi all information på ett ställe och vi kan därmed simulera hela byggprocessen redan före byggstart. 3d-modellen är grunden i vår industriella verksamhet då den innehåller information om byggnadens samtliga komponenter vilket gör att vi kan prefabricera de flesta delarna redan i fabrik.
 

Nybyggaranda i Skellefteå

Arkitekbild: Området Karlgård i Skellefteå från ovan. 

Arkitekbild: Området Karlgård i Skellefteå från ovan. 

I samarbete med Mäklarhuset i Skellefteå kan vi nu stolt presentera Skellefteås nya, attraktiva bostadsområde - Karlgård. Ett guldkorn för människor som söker ett bekvämt, modernt och sunt boende. 

Vid detta älvnära boende med gångavstånd till Skellefteå centrum erbjuds nu 57 exklusiva och komfortabla bostadsrätter om 58 till 124 kvadratmeter. 

Är du intresserad av högsta boendestandard i ett av stans absolut bästa lägen - besök Mäklarhuset för mer info och intresseanmälan. Mäklarhuset finns på Stationsgatan 12 i Skellefteå om du hellre besöker oss på plats.

SLIDEHOW - Klicka på bilden nedan för att se fler bilder från det nya området på Karlgård. 

 

Grönbo ökar takten - fler ekologiska bostäder med ny fabrik

Glädjande miner i Norsjö idag när lösningen för den nya husfabriken presenterades på en pressträff.

Ny husfabrik etableras i Norsjö i Västerbotten, en region känd för sitt träkunnande. Med denna satsning kan Grönbo tredubbla sin årskapacitet av lägenheter.
- Vi märker en kraftigt ökad efterfrågan på våra ekologiska flerbostadshus och fastigheter och vill visa att det går att bygga ett sundare boende till samma pris som vanliga bostäder, säger Grönbos Mattias Henriksson som även är delägare i den nya husfabriken, Ecopart.


Den nystartade fabriken kommer att leverera huskomponenter till Grönbo. Det handlar om ytter- och innerväggar, bjälklag, takdelar, balkonger och färdiga modulbadrum till Grönbos flerbostadshus och fastigheter som byggs enligt ett egenutvecklat ekologiskt byggsystem. Huvudmarknaden är idag västerbotten samt norrbotten och med en ökad kapacitet ökar också möjligheten till en större geografisk spridning.

- Vi har idag en årskapacitet på 150 lägenheter. Med denna satsning kan vi på lång sikt växla upp årskapaciteten till 500 lägenheter. Då kan vi också bli en större aktör i Sveriges bostadskris. Förhoppningen är att fabriken ska ge upp till 70 arbetstillfällen, säger Ecoparts delägare och platschef Anders Eriksson.

Husfabriken ska vara igång före nyår, så fort nödvändiga anpassningar av produktionsmiljöerna är genomförda. Till sommaren räknar ägarna med ett 20-tal anställda.

På Norsjö kommun är det ett välkommet tillskott då fabrikslokalerna med tidigare fönstertillverkning stått tomma sedan ett år tillbaka, vilket drabbat sysselsättningen på orten. Regionens kompetenser inom trä får nu tas tillvara och utvecklas ytterligare.

- Det här blir ett lyft för hela regionen. Vi har länge jobbat målmedvetet med att hitta en ny aktör, säger Mikael Lindfors, kommunalråd i Norsjö.

Byggpremiär för ekologiska flerfamiljshus på Lusthusbacken

Nu blir det premiär för framtidens ekologiska boende på Lusthusbacken i Piteå. Grönbo har på uppdrag av Lusthusbacken Fastigheter startat satsningen. Man gör det tillsammans med en av Sveriges ledande arkitekter inom ekologiskt byggande och det kommer att resultera i 12 lägenheter med utsikt över Piteå älv.
- Vi menar allvar när vi säger att vi vill driva på utvecklingen inom ekologiskt byggande, säger Mattias Henriksson, en av delägarna i Grönbo.


I mitten av september drar bygget igång för Lusthusbackens flerfamiljshus på Furunäset, strax utanför Piteå. Här uppför Grönbo på uppdrag av Lusthusbackens Fastigheter i en första etapp, två av totalt fyra planerade flerfamiljshus. Varje hus omfattar sex lägenheter vardera i olika storlekar, med preliminär inflyttning i mars 2016.

- Vi vill skapa sunda inomhusmiljöer genom att använda en hög andel ekologiskt hållbara material som avger låga emissioner. Det betyder minskad risk för allergier och annan negativ hälsopåverkan. Husen kommer också att bli mycket energieffektiva tack vare ordentligt tilltagen isolering och avancerade ventilationssystem, säger Mattias.

Nytänkande arkitektlösningar
Maria Block, en av Sveriges ledande arkitekter inom ekologisk byggande, har satsat på luftiga planlösningar och inredning i flera olika träslag. Lusthusbackens bostadsområde blir också nästintill bilfritt med närhet till natur och fritidsaktiviteter. Bl a kommer de boende att erbjudas egna odlingslotter.

Mot kommunens energimål
Piteå kommun har som mål att minska sin energiförbrukning med 30 procent fram till 2020. Ett projekt som har bidragit är ”Trästad 2012”, där kommunen haft nära samarbete med det lokala näringslivet och andra intressenter. 

- Vi vill initiera, utveckla och sprida kunskap som utvecklar byggandet av hållbara städer. Via projektet ”Furunäset – Trästad 2012” uppstod många samarbeten där flera olika aktörer är med och bidrar till bättre teknik och nya lösningar, säger Piteå Kommuns näringslivsutvecklare Hans Ruthberg.

På bilden: Från vänster: Anders Ökvist på Polarrenen, Linnea Henriksson på Stenbackens Trä, Mattias Henriksson på Grönbo och Hans Ruthberg på Piteå Kommun

Mer info om området och flerfamiljshusen på Lusthusbacken
Mer info om Grönbos ekologiska byggsystem

Inbjudan till pressträff: Byggpremiär på Lusthusbacken

Datum: Tisdag 15/9 kl 9.30
Plats: Belonasvängen, Furunäset, Piteå
(Lusthusbackens områdesskylt på Belonassvängen)

Nu startar Grönbo byggprojektet Lusthusbacken, etapp 1. Ekologiskt byggande med moderna och energieffektiva flerfamiljshus och sunda inomhusmiljöer på uppdrag åt Lusthusbackens fastigheter AB.

Förutom presentation av byggprojektet blir det även visning på området.
Representanter från Grönbo, Piteå Kommun, IUC Norrbotten samt LTU kommer att finnas på plats.

Välkommen!
Mattias Henriksson, vd Grönbo
Frågor: 070-615 55 52, mattias@gronbo.com

Äntligen ska det byggas på Lusthusbacken i Piteå

Grönbo kommer under våren 2015 att starta sitt första projekt: två ekologiska och energisnåla flerfamiljshus på Lusthusbacken i Piteå. Bygglov är inlämnat och om allt går enligt planerna kommer byggnationer igång under våren. Det innebär att de första hyresgästerna kan flytta in före julen 2015.

De tre intressenterna i Grönbo AB: hustillverkarna Stenbackens i Hortlax och Glommershus i Glommersträsk samt investeringsbolaget Polarrenen i Älvsbyn står bakom projektet. I etapp 1 ingår två flerfamiljshus som byggs i två våningar med sammanlagt tolv lägenheter, två fyror, sex treor och fyra tvåor.

Stor potential

– Vi ser en enorm potential, säger Mattias Henriksson, vd på Stenbackens i Hortlax. Slår projektet väl ut finns det planer på ytterligare två hyreshus i framtiden.

Hälsosamt och hållbart är två ledord och enligt Mattias är det nu dags att byggbranschen tar sitt ansvar och ser behovet att bygga ekologiskt med en ekonomisk långsiktighet.

Sunt boende

-Detta ingår också enligt byggkraven i förutsättningarna för boendet på Lusthusbacken, något som gjort det trögt för tidigare intressenter att komma igång. Vi ser dock stora möjligheter och tror att hyresgästerna kommer att anse det allt viktigare att kunna bo i hus byggda av sunda material och där man sparar på våra gemensamma resurser.

 

För mer information kontakta: 

Mattias Henriksson
070-615 55 52
mattias@gronbo.com

Grönbo på Nolia fastighetsmässa i Umeå

gronbonolia.jpg

Grönbo AB var självklart på plats när Nolia Fastighet, Norrlands mässa för alla i fastighetsbranschen, arrangerades i Umeå 20-21 november 2014. 

På mässan kunde besökarna träffa ett femtiotal utställare som alla visade upp nya produkter och tjänster. Man kunde lyssna till föreläsningar med kunniga och intressanta föreläsare och ta en kopp kaffe med dopp i caféet. Utställarna mötte i sin tur drygt 600 intresserade och seriösa besökare, samarbetspartners och kollegor under fackmässans två halvdagar.

Det var bra med folk och vi fick många spännande nya kontakter säger Anders Eriksson en av grundarna till Grönbo AB. Anders har jobbat många år med ekologiskt byggande genom sitt bolag Glommershus och ser nu genom Grönbo samarbetet med Stenbackens och Polarrenen stora möjligheter att nyttja arkitektur och teknik för att uppnå låg energiförbrukning, giftfritt boende, liten miljöbelastning och låga underhållskostnader.

För mer information kontakta:
Anders Eriksson
070-292 11 72
anders@gronbo.com

Fakta: Fackmässan inom fastighetsförvaltning, driftsfrågor & underhållsinsatser. 
Umeå 20-21 november 2014 http://www.nolia.se/fastighet/