Niclas Stengård går från Northvolt till Grönbo!

GrönBo fördubblar kapaciteten och rekryterar Niclas Stengård från Northvolt som ny fabrikschef

 

Grönbo har rekryterat Niclas Stengård som ny fabrikschef! Niclas har en gedigen karriär inom produktion och kommer närmast från en roll som produktionschef på Northvolt. Han tillträder den 3 oktober med målet att effektivisera produktionen och att öka kapaciteten upp till 1000 lägenheter per år.


Sedan starten 2014 har mycket hänt på Grönbo. Bolaget har bland annat utvecklat ett produktionssystem med miljömässig hållbarhet som ledstjärna. Sedan en tid tillbaka är även Vernum Fastigheter delägare, med en tydlig målbild att inom några år bygga världens mest hållbara fastighetsbestånd för egen förvaltning. Grönbo har idag byggt över 300 lägenheter, varav tre bostadsprojekt tillsammans med Vernum.

- Jag ser verkligen fram emot att bidra till att utveckla Grönbo och vara med på en spännande tillväxtresa. När man tittar närmare på produktionsmodellen ser jag en oerhörd potential. Att ett nytänkande bolag som Vernum dessutom är med gör det hela unikt där teknik, människa och natur möts. Det kommer att förändra hela branschen, säger Niclas Stengård.

Som fabrikschef på Grönbo blir Niclas del i ledningsgruppen. Niclas har en lång och gedigen karriär som fabrikschef inom bland annat Sandvikkoncernen, och har som tidigare produktionschef på Northvolt haft ansvar för att leda produktionen i deras första fabrik.

-Det är klart att man blir stolt och glad att Niclas valde att bli en del av oss. Niclas kommer med sin unika och breda erfarenhet att bli oerhört värdefull i vårt fortsatta utvecklingsarbete att skapa världens mest hållbara, digitaliserade och effektiva byggsystem, säger VD Anders Eriksson.

Grönbo storsatsar på digitala lösningar och arbetar just nu intensivt med en digitaliseringsprocess. Målet är att bli först med en helt digitaliserad produktionsprocess och fortsätta vara en banbrytande aktör i branschen.  

-Vi ser att digitaliseringen och industriellt byggande går hand i hand och vet att det finns väldigt stora möjligheter i produktionsförbättringar både i tid, kvalitet och kostnad. Med Niclas som fabrikschef är jag helt övertygad om att vi kan ta detta arbete till en helt ny nivå, säger Anders.